RumeneStrani.si poslovni imeniki - 32 let tradicije
|
|
RumeneStrani.si poslovni imeniki - 32 let tradicije
RumeneStrani.si poslovni imeniki - 32 let tradicije
|
|
RumeneStrani.si poslovni imeniki - 32 let tradicije
KDO? (najdi pravno osebo)
išči po korenu
KAJ? (najdi izdelek, storitev)
 
Splošni pogoji
Splošni pogoji uporabe in objave

Izdajatelj in založnik poslovnih imenikov ter upravljavec strani www.rumenestrani.si je podjetje Inter Marketing, založništvo in posredništvo, d.o.o., Dunajska cesta 103, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju založnik). Ti pogoji uporabe se nanašajo na uporabo in objavo v poslovnih imenikih založnika. Inter marketing nastopa na področju poslovnih imenikov kot ponudnik oglasnega prostora in založnik. Inter marketing zbira podatke za objavo v poslovnih imenikih, ki jih izdaja.

Poslovni imeniki založnika vsebujejo podatke o poslovnih subjektih dostopnih iz uradnih javnih podatkovnih zbirk, ali z osebnim ter telefonskim preverjanjem na terenu, ki ga opravijo zastopniki Inter Marketinga ali po telefonu pravni subjekti sami.

Ob obisku zastopnika na terenu, odgovorna oseba ali pooblaščena oseba v podjetju s podpisom potrdi točnost podatkov in soglaša, da sme založnik uporabljati njegove podatke za objavo v poslovnih imenikih, ki jih izdaja, skupaj z drugimi javno dostopnimi podatki.

Pri posredovanju podatkov in spremembah podatkov podjetja prek interneta, se smiselno uporabljajo zgornja določila. Po oddaji spletnega obrazca podjetja na elektronski naslov prejmejo potrditveno elektronsko sporočilo o oddaji podatkov za objavo v poslovnih imenikih založnika.

Vpis, objava in sprememba osnovnih podatkov podjetja so brezplačni in veljajo do preklica. Podjetja so dolžna vse morebitne spremembe podatkov, reklamacije ali željo o izpisu iz založnikovih poslovnih imenikih, sporočiti v pisni obliki na naslov Inter Marketing, d.o.o., Dunajska cesta 103, 1000 Ljubljana ali preko elektronske pošte podatki@rumenestrani.com. Spremembe podatkov, reklamacije ali izpis lahko ureja le lastnik podjetja oziroma za to pooblaščena oseba. Založnik pa se obvezuje, da bo upošteval te spremembe v najkrajšem možnem času (po navadi 3 delovne dni).

V poslovnih imenikih so objavljeni tisti elektronski naslovi podjetij, imena, priimki ter pripadajoče funkcije kontaktnih oseb v podjetju, pri katerih je založnik pridobil ustrezno soglasje preko naročilnice oziroma pogodbe, telefona ali osebno, ali preko spleta, kjer podjetje to jasno označi.

S pisnim ali jasnim soglasjem za objavo in uporabo elektronskega naslova se podjetja strinjajo, da uporabniki poslovnih imenikov lahko ta podatek uporabijo za prvo komercialno sporočilo za namen neposrednega trženja (v skladu s 109. čl. Zakona o elektronskih komunikacijah, ZEKom, uradno prečiščeno besedilo, Ur.l. RS, št. 13/2007).

Uporabniki poslovnih imenikov so dolžni upoštevati pri uporabi objavljenih elektronskih naslovov slovensko zakonodajo in pravno podlago Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom) in Zakona o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT). Založnik ne prevzema odgovornosti za zlorabo ali morebitnih kršitev s strani uporabnikov poslovnih imenikov ali tretjih oseb, do katere bi prišlo preko uporabe objavljenih podatkov o elektronskih naslovih v nasprotju z zakonskimi določili. Uporabnik poslovnih imenikov prevzema vso odgovornost za poslana sporočila in se zavezuje, da bo upošteval veljavno zakonodajo in moralno-etična načela.

Izjava o odgovornosti

Založnik in ponudnik oglasnega prostora Inter marketing d.o.o. ne prevzema odgovornost za neposredno ali posredno škodo, ki bi nastala zaradi napak pri objavi ali uporabi poslovnih imenikov. Založnik ne nosi nobene pravne in moralne odgovornosti za morebitno škodo, ki bi nastala kot posledica napačnih, nepopolnih ali drugače zavajajočih informacij, neposredno pridobljenih s podatki podjetij (ali kasnejših spremembah), vpisanih v poslovnih imenikih, ali podatkov povzetih po javno dostopnih uradnih zbirkah podatkov.